jueves, 24 de marzo de 2022

Olimpíades Matemàtiques 2022- REPTES 58-59-60

Ja s'acosten les Olimpíades, espere que els reptes, els vídeos i els jocs proposats en aquest blog t'hagen ajudat. Recorda que has de resoldre cada activitat explicant el raonament que has realitzat per a arribar al resultat. És important també estar relaxat i concentrat durant la prova. No et desanimes si no trobes la solució a la primera, sigues perseverant i busca solucions creatives utilitzant les estratègies matemàtiques que coneixes.

REPTE 58: Rossana vol recórrer el perímetre d'un terreny que té la forma d'un polígon regular de 37 costats. Quan haja recorregut el 42% del perímetre, Quants costats complets haurà recorregut?


REPTE 59: Un rectangle està format per 5 quadrats iguals col·locats un al costat de l'altre. Si el perímetre d'un quadrat mesura 20 cm, Quant mesura l'àrea del rectangle?
Ara repassarem com resoldre reptes sobre edats plantejant equacions. T'atreveixes? En primer lloc has d'intentar resoldre el repte i després visualitza el vídeo.
REPTE 60: Raquel té dos anys menys que Joan i tres més que Alba. Dins de dos anys les edats dels tres sumaran 50. Quines edats tenen ara?